Selekcijski proces

Selekcijski proces je sestavljen iz:

  • Psihološkega testiranja v sklopu katerega boste imeli priložnost izpolniti test osebnosti. Namen testiranja je hitrejši vpogled v karakterne lastnosti osebe, ki so pomembne za uspešno delo na določenem delovnem mestu. Za testiranje niso potrebne predhodne priprave, dobrodošlo pa je, da pridete spočiti in sproščeni. Rezultati testiranja so del skupne ocene kandidata v procesu selekcije.
  • Psihološki intervju se kot selekcijsko orodje najpogosteje uporablja kot dopolnilo k testiranju in nam služi za boljši vpogled v psihološki profil kandidata. Če imate občutek, da se pri predhodnih korakih niste najbolje odrezali, je to vaša priložnost, da se pokažete v najboljši podobi. Zato bodite odprti in samozavestni, pokažite, da se zavedate svojih prednosti in tudi pomanjkljivosi ter koliko ste motivirani za delo.
  • Intervju sledi po oceni strokovne osebe, ki ugotovi ustreznost kandidata za določeno delovno mesto ali področje dela. Ta razgovor vodi direktor družbe in tu pričakujte konkretna vprašanja o dosedanjem delu in izkušnjah, vaših osebnih interesih, ipd.

Svetujemo vam, da se dobro pripravite na zaključno fazo selekcijskega procesa, saj ste takrat samo korak oddaljeni od vaše življenjske priložnosti.

Pridružite se