01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > 5 največjih mitov o življenjskem zavarovanju za rizik smrti
5 največjih mitov o življenjskem zavarovanju za rizik smrti

Če ste mladi, zdravi in nimate vzdrževanih družinskih članov, morda ne vidite potrebe po življenjskem zavarovanju. Vendar pa se življenjske okoliščine spreminjajo in čas neusmiljeno teče. Preden se zavedate, se lahko znajdete v situaciji, ko boste poročeni, imeli hipoteko, družino ali se soočali z resno zdravstveno težavo.  


Najboljši čas za sklenitev življenjskega zavarovanja za rizik smrti je v tridesetih letih, ko dobite najboljše razmerje med ceno in kritjem. Kljub temu pa se veliko ljudi v tem obdobju odloči, da ne potrebujejo življenjskega zavarovanja, saj ne razumejo njegove pomembnosti ali pa jih zavedajo miti o tem.  


Pet razkritih mitov o življenjskem zavarovanju za rizik smrti

Da bi vam pomagali pridobiti več informacij o življenjskem zavarovanju, razbijmo nekaj največjih mitov o tej vrsti zavarovanja.  


Mit 1: Življenjsko zavarovanje na delovnem mestu zadostuje Delodajalci ponujajo različne pakete zavarovanj, vključno z zdravstvenim, zobozdravstvenim zavarovanjem in življenjskim zavarovanjem. Zato zaposleni, ki jim delodajalec zagotovi življenjsko zavarovanje, pogosto domnevajo, da so dovolj zavarovani. V resnici je obseg skupinskega življenjskega zavarovanja, ki ga ponujajo delodajalci, le redko zadosten.  


Mit 2: Ko enkrat sklenete življenjsko zavarovanje za rizik smrti, ga ne morete več prekiniti Ko sklenete življenjsko zavarovanje za rizik smrti, ga niste dolžni plačevati do smrti ali dokler se vam ne izteče zavarovalna doba. Svojo polico lahko kadar koli prekličete, zamenjate zavarovalnico, sklenete dodatno kritje in imate celo več polic pri različnih zavarovalnicah.  


Mit 3: Življenjsko zavarovanje v mladosti je nesmiselno Ko ste mladi in zdravi, je nakup življenjskega zavarovanja za rizik smrti zadnja stvar, o kateri verjetno razmišljate. Čeprav ga morda takrat ne potrebujete, je potrebno upoštevati nekatere prednosti. Življenjsko zavarovanje, ko ste mladi, samski in brez otrok, je še vedno dobra ideja. Ko sklenete življenjsko zavarovanje za rizik smrti mladi in brez zdravstvenih težav, boste dobili najboljšo ceno. S sklenitvijo police, ko ste mladi in zdravi, si zagotovite nizko obrestno mero ne glede na to, kako se bo vaše zdravje ali življenjski slog kasneje spremenil. Nihče ne pričakuje, da bo zbolel ali imel zdravstvene težave, vendar se to vedno lahko zgodi.  


Mit 4: Zaradi predhodnega stanja niste upravičeni do pomoči Če imate že obstoječe zdravstveno stanje, morda mislite, da zaradi tega avtomatično niste upravičeni do življenjskega zavarovanja za rizik smrti. Čeprav zaradi zdravstvenih težav ne boste imeli dostopa do najboljših cen, boste verjetno še vedno lahko dobili kritje. Recimo, da imate že obstoječe stanje, kot je sladkorna bolezen. Dokler vzdržujete svoje zdravje z zdravili in ustrezno prehrano, lahko sklenete ustrezno življenjsko zavarovanje s sladkorno boleznijo.  


Mit 5: Brezposelna zakonca z otroki ne potrebujeta življenjskega zavarovanja Če vi ali vaš zakonec ostajate doma in/ali ne prejemate plače, morda mislite, da življenjsko zavarovanje za rizik smrti ni potrebno, kar ne drži.


Posvetujte se z našimi svetovalci in izberite najboljšo opcijo življenjskega zavarovanja.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.