01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > 5 nasvetov za lažje varčevanje
5 nasvetov za lažje varčevanje

Ste se kdaj vprašali, koliko denarja bi morali prihraniti za sanjske počitnice ali morda nakup hiše? Se vam zdi varčevanje težje, kot ste mislili, da bo? V nadaljevanju smo vam pripravili 5 nasvetov, s katerimi boste lahko z njihovo pomočjo vsak mesec prihranili nekaj denarja, kar vam bo pomagalo pri boljši finančni stabilnosti in pri doseganju vaših finančnih ciljev.

1 Ugotovite svoj zakaj:

Varčevanje - ali doseganje katerega koli cilja - je veliko lažje, če imate za to namen. Zakaj varčujete? Si želite zagotoviti bolj stabilno finančno prihodnost ali bi se radi zgodaj upokojili? Si želite kupiti sanjsko hišo? Sanjske počitnice? Ko ugotovite, zakaj varčujete, se tega spomnite, ko se boste s težavo držali načrta, ki ste si ga ustvarili.

2 Avtomatizirajte svoje varčevanje:  

Avtomatizacija varčevanja je eden najboljših načinov za varčevanje. Pri svoji banki vzpostavite vnaprej odobren varčevalni načrt, pri katerem banka vsak teden ali mesec odstrani določen znesek in ga samodejno prenese na vaš varčevalni račun. Varčevanje obravnavajte kot plačilo računa, le da v tem primeru plačujete sami sebi. Nato opazujte, kako vaše varčevalno stanje narašča in narašča.

3 Potrošniški post:  

Potrošniški »post« je lahko odličen način za iskanje dodatnega denarja za varčevanje. Ne zapravljajte denarja, če to ni nujno potrebno. Za nujne stvari ga porabite čim manj, za nepotrebne pa ničesar. Dolžino potrošniškega posta si prilagodite po zmožnostih in potrebi. Lahko si zastavite cilj za kratek čas, kot je en mesec, ali pa celo leto. Ne bo lahko, zato je pomembno, da ne pozabite na zastavljen cilj.  

4 Prodajte svoje stari, ki jih več ne potrebujete:  

Se vam po hiši, stanovanju ali skladišču nabirajo stvari, ki jih ne uporabljate več? Če je tako, je čas, da jih prodate in z zasluženim denarjem napolnite svoj varčevalni račun. Obrnite se na družinske člane in prijatelje s seznamom predmetov, ki jih želite prodati, in preverite, ali želi kdo kupiti vaše predmete. Ali pa jih prodajte na internetu; obstaja veliko odličnih aplikacij, ki jih lahko uporabite za spletno prodajo svojih stvari.

5 Odprite popoldanski s.p.:  

Ena od možnosti, kako prihraniti več denarja je, da odprete popoldanski s.p. Popoldanski s.p. je odličen način za pridobivanje dodatnega denarja v prostem času. Delo lahko opravljate od doma ali pa se za krajši delovni čas zaposlite v lokalni restavraciji, trgovini ali pa dostavljate hrano (Wolt).


Veliko ljudi živi od plače do plače. Če pa začnete varčevati del vsake plače, lahko prekinete ta krog in si s tem ustvarite boljšo finančno prihodnost. Z zgornjimi nasveti poiščite dodaten dohodek za varčevanje in ustvarite varčevalna sredstva, ki vam bodo zagotovila, da boste dosegli vse svoje cilje.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.