01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > 7 razlogov ZA zavarovanje potovanja
7 razlogov ZA zavarovanje potovanja

Večina med nami misli, da ne potrebujemo zavarovanja potovanja, dokler ga zares ne potrebujemo. Zavarovanje potovanja je ena najpomembnejših stvari, ki jih lahko uredite pred vsakim mednarodnim potovanjem, ne glede na to, ali se odpravljate v tujino za en teden ali na celoletno potovanje po svetu.  

Tukaj je sedem razlogov, zakaj si je za naslednje potovanje dobro zagotoviti zavarovanje potovanja!


Zdravstvene storitve in nujni zobozdravstvi posegi

Mnogi mislijo, da jim bo obstoječe zdravstveno zavarovanje krilo tudi stroške zdravljenja v tujini, vendar v večini primerov to preprosto ne drži. Od prometnih nesreč do poškodb pri pustolovskih športih, je lahko kritje za zdravljenje pomemben del potovalnega zavarovanja, ki vas v določenih primerih lahko veliko stane.

Odpoved povezav

Če vaša pot vključuje več kot en let ali potujete z vlakom, ki ima več povezav, vam bo zavarovanje potovanja lahko prišlo še kako prav. Lahko krije stroške teh povezav, nadomestne prevoze do cilja ali vam celo pomaga poiskati nastanitev, če ste zaradi zamujene povezave obtičali.

Izguba dokumentov v tujini  

To pogosto velja za eno največjih nesreč, ki vas lahko doleti, saj izguba dokumentov zelo oteži vrnitev domov ali celo prehod skozi varnostno kontrolo na letališču. Dobro zavarovanje potovanja bo vključevalo pomoč pri kritju za zamenjavo dokumentov in pomoč pri vrnitvi domov, če se z njimi kaj zgodi.

Kraje in tatvine

Izguba denarja, elektronskih naprav ali nakita je lahko strašna izkušnja med bivanjem v tujini. Ena ključnih značilnosti potovalnega zavarovanja je, da vam pomaga nadomestiti stroške ukradenih predmetov med bivanjem v tujini.

Bolezen pred potovanjem

Eden najpogostejših razlogov za odpoved potovanja je tudi, ko zbolimo in nismo več sposobni potovati. Zlasti, ko načrtujete drago in nepozabno potovanje je pomembno, da to vključite v vaše zavarovanje potovanja.

Izgubljena prtljaga  

Žal je pogrešitev prtljage, za katero skrbi letalska ali avtobusna družba, pogostejša, kot si marsikdo predstavlja. To lahko pomeni, da morate kupiti oblačila in druge predmete, ki jih boste potrebovali med potovanjem, poleg kritja teh stroškov pa lahko zavarovanje potovanja pomaga tudi pri kritju stroškov prtljage, če je nikoli ne najdete.

Terorizem ali državljanska vojna

Čeprav je to razmeroma redko, se lahko zgodi, da je treba odpovedati potovalne načrte, če potujete v države, v katerih obstaja nevarnost terorizma ali so politično nestabilne. Če je to zajeto v vašem zavarovanju potovanja, je lahko povračilo stroškov za tista potovanja, ki jih ne boste izkoristili, zelo koristno in vam prihrani veliko izgubo.  

Razlogov, zakaj skleniti zavarovanje potovanja je veliko, na vas pa je, da izberete pravo polico, glede na vaše potrebe. Če potrebujete nasvet, katero polico izbrati, se obrnite na nas.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.