01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Česa splošni-polni kasko zavarovanje ne krije?
Česa splošni-polni kasko zavarovanje ne krije?

Ste vedeli, da škode, ki jo na avtu lahko povzroči toča, vihar, poplava ali požar, splošni-polni kasko ne krije? Splošno kasko zavarovanje krije dogodke v mirovanju in prometu vozila, škodo s strani tretjih oseb in škodo zaradi izrednih dogodkov. Če želite poleg kritij splošnega-polnega kaska zavarovati tudi škodo zaradi naravnih pojavov, je potrebno skleniti dodatno delno kasko zavarovanje, skupaj s splošnim kaskom in zavarovanjem avtomobilske odgovornosti (AO).  


Ta kombinacija zavarovanja krije škodo zaradi poškodb ali uničenja vozila, ki nastane kot posledica različnih naravnih nesreč, kot je požar, potres, neposredni udar strele, vihar, toča, snežni in zemeljski plaz itd.   Kaj torej vključuje splošni-polni kasko in kaj dodatno krijejo delne kombinacije kasko?


Zavarovanje vozila za požar

Avto največkrat lahko zagori zaradi različnih okvar, na primer na električnih inštalacijah, ali zaradi nestrokovnih posegov na vozilu. Servisna knjižica je zato ključna, saj cenilcu ob morebitni škodi dokazuje, da je vaše vozilo ustrezno vzdrževano.  


Zavarovanje za vihar

Za vihar se šteje, če je veter v kraju, v katerem vozilo poškodovano, lomil veje in debla ter poškodoval dobro vzdrževane zgradbe. Posebnost tega zavarovanja je, da je uveljavljanje škode lahko zavrnjeno s strani zavarovalnice, če ste se vozili na območju prepovedi vožnje zaradi močnega vetra, kar velja tudi za omejitev hitrosti zaradi močnega vetra.  


Zavarovanje za poplavo

Podobno velja za zavarovanje vozila za poplavo. Vožnje nikoli ne nadaljujte po poplavljenem cestišču, čeprav se morda zdi, da je vode le za nekaj centimetrov. Pod gladino vode je lahko poškodovano cestišče, odprt jašek ali druga ovira.  


Zavarovanje za točo

Ob pojavu toče se ne ustavljajte pod nadvozi, na bencinskih črpalkah, v predorih in pod mostovi, saj lahko prejmete visoko kazen. Za morebitno škodo raje poskrbite z ustrezno kombinacijo kasko zavarovanj.  


V primeru škode iz parkirišča, divjadi in kraje je potrebno obvezno klicati na policijsko postajo.  


Ob prijavi nastanka škode je pri izpolnjevanju obrazca za uveljavljanje škode zelo pomemben pravilni datum ali obdobje nastanka škode, ki ga cenilci lahko preverijo. Pogoji kritij iz zavarovanj se razlikujejo glede na zavarovalne družbe. Za strokovno svetovanje glede ustrezne izbire avtomobilskih zavarovanj se obrnite na naše osebne finančne svetovalce.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.