01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Izbrati zavarovanje potovanja ali kritje stroškov potovanja s kreditno kartico?
Izbrati zavarovanje potovanja ali kritje stroškov potovanja s kreditno kartico?

Ko potujete, se lahko zgodi marsikaj. Pri potovanju se lahko soočite z zamudami letov, izgubo prtljage ali nepričakovanimi poškodbami in boleznimi. V takšnih primerih vam lahko pomagata zavarovanje potovanja ali zavarovanje s kreditno kartico, ki ga zajema vaša premium kreditna kartica. Kreditne kartice lahko krijejo odpoved potovanja, izgubo prtljage in druge dogodke med potovanji, ki ste jih rezervirali z vašo kartico, zavarovanje potovanja pa ponuja celovitejše kritje, ki vas varuje na enem ali več potovanjih, kot je zdravstveno kritje, nadomestilo finančne izgube ali celo popolna povrnitev stroškov  

Toda, ali potrebujete tako zavarovanje potovanja kot tudi zavarovanje kreditne kartice?

Spodaj so podrobnosti o obeh možnostih, skupaj z nasveti, ki vam bodo pomagali pri odločitvi, katera storitev je primerna za vaše potovanje.  

Veliko kreditnih kartic vključuje zavarovanje potovanja, ki vam lahko pomaga v nekaterih nepričakovanih potovalnih situacijah, vendar tovrstno zavarovanje ni enako samostojnemu zavarovanju potovanja.  


Razlike med zavarovanjem potovanja in zavarovanjem ugodnosti kreditne kartice


-        Zavarovanje potovanja: Gre za kritje, ki ga lahko sklenete za enkratno potovanje ali za več potovanj v enem letu. Ta vrsta zavarovanja običajno krije stroške, povezane z odpovedjo potovanja, zamudo potovanja, nujnim zdravniškim pregledom in nekaterimi drugimi nepredvidenimi dogodki, ki se lahko zgodijo med potovanjem.  


-        Zavarovanje na potovanjih s kreditnimi karticami: Gre za ugodnosti, ki so samodejno vključene v nekatere potrošniške kreditne kartice. Te storitve pogosto zagotavljajo kritje za zamude, izgubljeno prtljago, poškodbe vozil z najetimi avtomobili in druge dogodke med potovanjem. Pri kreditnih karticah včasih zamenjujemo te ugodnosti kot vrsto zavarovanja potovanja, čeprav v resnici ne gre za samostojno zavarovalno polico.    


Zavarovanje potovanja

Zavarovanje potovanja vas varuje pred finančnimi izgubami, ki so povezane s potovanjem.

Obstajajo tri glavna področja kritja: osebno kritje, kritje vaših osebnih predmetov in kritje vaše naložbe. Pomembno je vedeti, da so police zavarovanja potovanja morda bolj celovite kot zavarovanja kreditnimi karticami, vendar obstajajo omejitve. Običajno ne krijejo nenujnih zdravstvenih stroškov, tveganih športov ali dejavnosti ter že obstoječih bolezni - vsaj ne brez plačila dodatnega kritja. Zavarovanje potovanja deluje podobno kot katero koli drugo zavarovanje: ko pride do kritega dogodka, kot je odpoved potovanja ali poškodba na potovanju, vložite zahtevek pri zavarovalnici. Če je zahtevek sprejet, vam zavarovalnica povrne stroške do višine vašega kritja.      


Zavarovanje stroškov potovanja s kreditnimi karticami

Zavarovanje potovanja s kreditno kartico ima eno veliko prednost za popotnike: običajno je brezplačno ali vključeno v letno provizijo kreditne kartice. Vendar pa so potovalne ugodnosti kreditnih kartic uporabne le za manjše stvari, kot so zamude na potovanju ali izgubljena prtljaga. V resnično nujnih primerih, kot so dragi nujni zdravstveni primeri, na primer obisk bolnišnice in evakuacija, pa zagotavlja zanesljivo kritje le zavarovanje potovanja. Prava izbira med zavarovanjem potovanja in zavarovanjem s kreditno kartico je odvisna od posebnosti vašega potovanja in proračuna. Obe zavarovanji sta lahko koristni v primeru odpovedi potovanja ali izgube prtljage med potovanjem.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.