01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Kaj morate vedeti o skladu za nujne primere
Kaj morate vedeti o skladu za nujne primere

Življenje je nepredvidljivo. Vendar ste lahko na nepredvidljivost življenja pripravljeni s skladom za nujne primere. Razčlenimo osnove, ki jih morate vedeti o skladu za nujne primere - od tega, kaj to je, do tega, kam ga shraniti in kdaj ga uporabiti; da boste lahko živeti v miru, ki vam ga bodo prinesli prihranki.


Kaj je sklad za nujne primere?

Sklad za nujne primere predstavlja sredstva, ki jih odložite za nepričakovane življenjske stroške, kot so popravilo avtomobila, obisk bolnišnice in celo izguba službe. Ta denar vam omogoča, da lahko z njim pokrijete velika in majhna presenečenja, ki vas doletijo.


Kje naj hranim svoj sklad za nujne primere?

Ključnega pomena sta varnost in dostopnost. Najverjetneje si želite, da lahko hitro plačate zdravniku ali mehaniku brez težav in glavobolov, vendar pa si ne želite, da je denar tako lahko dostopen, da bi vanj segali za vsak najmanjši razlog. Prepričajte se, da je vaš sklad za nujne primere likviden, kar pomeni, da lahko do njega dostopate hitro in enostavno.


Kdaj naj uporabim svoj sklad za nujne primere?

Nenaden strošek se pojavi in zdi se, da je nujen, toda kako veste, ali je res čas, da uporabite svoj sklad za nujne primere?

Najprej razmislite, ali lahko prilagodite svoj proračun tako, da boste pokrili ta strošek? Če za nekaj tednov izpustite nekatere dodatke brez poseganja v prihranke, je to popolnoma sprejemljivo. Ne pozabite namreč, da je potrebno porabljena sredstva ponovno vložiti v sklad za nujne primere!

Če prilagoditev proračuna v mesecu, ko se je nepričakovan strošek pojavil, ni možna, si preprosto zastavite ta tri vprašanja:

Ali je to nepričakovano?

Ali je to nujno potrebno?

Ali je urgentno?

Če lahko na vsa tri vprašanja odgovorite pritrdilno, potem gre za resnično nujne primere - in resnično morate uporabiti svoj sklad za nujne primere.


Začnite varčevati v skladu za nujne primere že danes

Če še nimate sklada za nujne primere, je čas, da začnete varčevati. Postavite si skupni varčevalni cilj in skušajte zmanjšati svoje izdatke. Mir, ki vam ga prinese zavedanje, da imate vzpostavljen sklad za nujne primere je neprecenljiv. Naredite prve korake in začnite varčevati še danes. Za podrobnejše nasvete se obrnite na naše svetovalce.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.