01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Kako izbrati pravo zavarovanje za vašega hišnega ljubljenčka
Kako izbrati pravo zavarovanje za vašega hišnega ljubljenčka

Za mnoge lastnike hišnih ljubljenčkov so njihove živali več kot le spremljevalci; so družinski člani, ki obogatijo vaše življenje s svojo brezpogojno ljubeznijo, družbo in zvestobo. Zato je razumljivo, da želite zanje zagotoviti najboljše možne pogoje, kar vključuje tudi skrb za njihovo zdravje in dobro počutje.  


Lastniki največkrat zavarujejo pse in mačke, vendar je pri nekaterih zavarovalnicah možno zavarovati tudi druge živali kot so na primer hrčki, kače, kuščarji in papige. Pred odločitvijo, kje boste zavarovali svojega hišnega ljubljenčka, pa preverite pogoje za vključitev živali v zavarovalno polico. Zavarovalnice imajo namreč različne pogoje za vključitev živali v zavarovalno polico in najpogostejši zahtevi sta, da mora biti žival opremljena z identifikacijskim čipom in da mora biti v dobrem zdravstvenem stanju.  

Prav tako obstaja več vrst zavarovanj, ki ponujajo različno stopnjo kritja. Razmislite o podrobnostih police, kot so prispevek, soodgovornost in omejitve kritja. Nekatere police morda ne pokrivajo določenih pasem ali imajo višje premije za pasme, ki so nagnjene k zdravstvenim težavam. Odločiti se morate, ali iščete osnovno zavarovanje, ki pokriva nesreče in poškodbe ali celovitejše police, ki vključujejo tudi kritje za bolezni, genetske razmere in celo wellness oskrbo. Premije se razlikujejo glede na obseg kritja, zato je pomembno, da najdete ravnovesje med obsežnostjo zavarovanja in njegovo cenovno dostopnostjo.  


Starost in zdravstveno stanje vašega hišnega ljubljenčka sta prav tako pomembna dejavnika. Starejši hišni ljubljenčki ali tisti s predhodnimi zdravstvenimi težavami se lahko soočajo z omejitvami ali višjimi premijami.  


Poleg tega je ključno, da izberete zavarovalnico, ki ima dober sloves glede hitrosti in učinkovitosti pri obravnavi zahtevkov. V stresnih situacijah, kot so nesreče ali bolezni, je pomembno, da se lahko zanesete na hitro in učinkovito podporo zavarovalnice. Svetujemo vam, da raziščete mnenja in izkušnje drugih strank z različnimi zavarovalnicami. Zavarovalnica, ki se hitro in učinkovito odziva na zahteve za kritje stroškov, lahko bistveno olajša postopek skrbi za zdravje hišnega ljubljenčka. Prav tako je ključno, da razumete postopek uveljavljanja zavarovanja, saj se ta razlikuje od zavarovalnice do zavarovalnice. Vsak hišni ljubljenček edinstven in ima posebne potrebe. Zato je pomembno, da izberete zavarovanje, ki bo najbolje ustrezalo njegovim specifičnim potrebam. Nekateri hišni ljubljenčki potrebujejo posebno oskrbo zaradi dednih stanj ali kroničnih bolezni, drugi pa so morda bolj nagnjeni k nesrečam in poškodbam. Prilagodite zavarovanje tudi tem potrebam.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.