01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Kako izbrati ustreznega finančnega svetovalca?
Kako izbrati ustreznega finančnega svetovalca?

Najem osebnega finančnega svetovalca ali strokovnjaka za finančno načrtovanje vam lahko pomaga pri doseganju kratkoročnih ali dolgoročnih finančnih ciljev, kot je priprava na udobno upokojitev, financiranje izobrazbe otroka ali nakup hiše. Pri tem je ključnega pomena najti pravega strokovnjaka za dosego vaših ciljev. V nadaljevanju bomo opisali, kaj morate vedeti o finančnih svetovalcih ter kako izbrati najbolj primernega za vaše cilje in vaš proračun.  

Razumevanje vaših finančnih potreb Preden izberete pravega finančnega svetovalca, morate vedeti, kaj želite doseči. Ali želite povečati svoja pokojninska sredstva, zaslužiti več s svojimi naložbami ali privarčevati za rezervni fond? Finančni strokovnjaki so običajno specializirani za določeno področje, zato morate izbrati tistega, ki je tesno povezan z vašimi cilji.

Najpogostejše specializacije finančnega svetovalca vključujejo:     

- Upravljanje osebnega premoženja  

- Naložbe  

- Varčevanje

- Zavarovanje  

- Upravljanje poslovnih financ  

- Upravljanje dolgov  

- Oblikovanje proračuna  

- Upravljanje davčnih obveznosti  

Finančni svetovalci se lahko osredotočajo tudi na določena življenjska obdobja, kot so na primer upokojitev ali načrtovanje družine, ter demografske skupine, kot so mladi, odrasli ali starejši. Prav tako so na voljo strokovnjaki, specializirani za svetovanje pri določenih poklicih, kot so zdravniki ali podjetniki.  


Licence

Če se želite prepričati, da ste izbrali izkušenega in strokovno podkovanega strokovnjaka, preverite licence, kot so licenca za zavarovalnega zastopnika in licenca za trženje enot investicijskih skladov. Vsaka licenca označuje drugo specializacijo ali sklop spretnosti, zato vam lahko pomaga izbrati finančnega svetovalca, ki je usposobljen za vaše specifične potrebe.    


Koristi

Osebni finančni svetovalec vam lahko pomaga pri:  

  • načrtovanju in doseganju finančnih ciljev, kot so prihranki za nakup hiše, izobraževanje ali upokojitev,  
  • pri optimiziranju davčnih obveznosti in pri upravljanju naložb, kar lahko prinese višje donose na dolgi rok,  
  • vam zagotovi strokovno mnenje o finančnih odločitvah, ki jih morate sprejeti, in vam pomaga preprečiti finančne napake, ki bi lahko imeli dolgotrajne posledice,  
  • lahko prilagodi svoje nasvete glede na vašo specifično finančno situacijo in cilje, kar lahko vodi do boljše usklajenosti med vašimi prihodnjimi cilji in vašim trenutnim proračunom,  
  • z uporabo storitev osebnega finančnega svetovalca lahko prihranite čas in se izognete stresu, povezanemu z načrtovanjem svojih financ.
S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.