01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Kako poskrbeti za finančno varnost ob rojstvu otroka?
Kako poskrbeti za finančno varnost ob rojstvu otroka?

Ob prihodu novega družinskega člana je vse veliko lažje brez denarnih skrbi. Zato se je na ta poseben življenjski dogodek dobro pripraviti z načrtom za finančno brezskrbnost ob rojstvu otroka. Za vas smo pripravili pet nasvetov za ureditev svojih financ še pred prihodom dojenčka:  


1.      Načrtujte družinski proračun  

S pripravljenim načrtom za družinski proračun boste lažje ugotovili stanje vaših financ in izračunali, kakšne prihodke lahko pričakujete po rojstvu otroka. Pri tem je v obzir potrebno vzeti porodniški dopust, starševsko nadomestilo ter skrajšani delovni čas. Ugotoviti morate torej višino nadomestila matere in očeta v obdobju odsotnosti z dela, višino otroškega dodatka in višino pomoči od občine ob rojstvu otroka.  


2.      Poskrbite za poplačilo obstoječih dolgov  

Prej, kot boste pričeli z odplačevanjem dolgov, manj skrbi boste imeli ob rojstvu otroka.  


3.      Načrtujte mesečne izdatke  

Pripravite seznam svojih mesečnih izdatkov, od položnic do občasnih manjših razvad, in jih razvrstite v različne kategorije glede na pomembnost. Tako boste dobili jasen vpogled, za kaj porabite največ denarja in kako bi lahko tudi kaj prihranili.


4.      Načrtujte stroške

Pri načrtovanju stroškov upoštevajte tako stroške za nakup opreme, oblačil in nego za otroka, kot tudi oblačila in nego za mamico. Ne pozabite na stroške vrtca ali varuške, življenjsko zavarovanje staršev ter varčevanje za otroka.


5.      Opravite analizo izračuna  

Po vseh zbranih podatkih in izračunih preglejte, ali se vam končni račun glede na številke izide. Morda boste ugotovili, da bi se lahko odpovedali kakšni razvadi in tako prihranili nekaj dodatnega denarja ali pa imate možnost, da lahko oblačila in opremo za otroka prejmete od sorodnikov ali prijateljev, ki tega ne potrebujejo več.  


Za lažje načrtovanje stroškov zavarovanja staršev za rizik nezgode ali smrti in načrtovanje varčevanja za otroka se obrnite na naše izkušene osebne svetovalce.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.