01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Kako potovati z omejenim proračunom
Kako potovati z omejenim proračunom

  Vas preplavi nelagodje, ko na telefonu odprete svojo mobilno banko? Lahko da številke, ki se prikažejo, niso take, ki bi si jih želeli. Če ste se že kdaj znašli v tej situaciji, dobro veste, da je potrebno čim prej izboljšati svoj proračun. Na žalost, svoj proračun dejansko načrtuje le tretjina ljudi, čeprav je to ključno orodje za spremembe in gradnjo boljše finančne prihodnosti. Seveda si tudi med prizadevanjem za povečanje proračuna še vedno želimo uživati v življenju, kar pomeni, da moramo poiskati načine, kako ostati zvesti svojim finančnim ciljem in si obenem privoščiti tudi zaslužen oddih.  


Načrtujte potovanja pravočasno

Zgodnje načrtovanje potovanja olajša iskanje ugodnih ponudb za hotele, lete in dejavnosti med dopustom.  


Izberite počitnice izven sezone

Večina ljudi se odpravlja na potovanja v določenih letnih časih. Poletje je običajno vrhunec sezone za dopustovanje, saj imajo otroci počitnice, pa še vreme je odlično, zato je izbira velika. Toda, če želite ostati zvesti svojemu proračunu, razmislite o potovanjih izven sezone.

Vsaka destinacija ima obdobje največjega povpraševanja in takrat se cene dvignejo. Cene se znižajo, ko povpraševanje upada, zato poletje kljub veliki priljubljenosti ni edino dobro obdobje za potovanja. Pozornost usmerite tudi na letne čase ter načrtujte potovanja izven najbolj priljubljenih obdobij.  


Bivanje z dostopom do kuhinje Lokalna kulinarika je sestavni del potovanj, a vsak obrok v restavraciji lahko hitro prazni denarnico. Če izberete namestitev z lastno kuhinjo v najemniškem stanovanju, hiši ali celo hotelu, lahko prihranite nekaj denarja s pripravo zajtrka in kosila. S seboj vzemite tudi prigrizke, da ne boste posegali po restavracijah. Tako boste lahko uživali v lokalni kulinariki in obenem prihranili.  


Zmanjšajte nakupovanje spominkov Na potovanju se nam rado zgodi, da zapravljamo nepremišljeno, česar doma ne bi storili. Resno premislite, ali so vsi nakupi spominkov zares potrebni, saj bodo tudi fotografije še dolgo ostale kot lep spomin.  


Načrtujte pametno

Pred potovanjem pripravite seznam aktivnosti, ki si jih želite doživeti. Preverite cene vstopnic in če so stroški previsoki, skrčite seznam in se osredotočite le na tisto, kar je zares pomembno. Lahko izbirate tudi med brezplačnimi dogodki in ogledi znamenitosti, da bo dopust še bolj prijazen do vaše denarnice.  

Držati se proračuna na potovanju ni lahka naloga, vendar je mogoče uživati v potovanjih, ne da bi pri tem ogrožali finančne cilje. Potrebno je le dobro načrtovanje in sledenje zastavljeni strategiji. Seveda se ne pozabite se prepustiti in uživati v vsakem trenutku, pri čemer vam lahko veliko pomaga tudi ustrezno zavarovanje potovanja. S tem zaščitite svoje premoženje in se pripravite na nepričakovane dogodke. Čeprav se morda zdi nepotrebno, pa vam zavarovanje potovanja v primeru nevšečnosti med potovanjem lahko prihrani veliko denarja.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.