01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Kako preprečiti najpogostejše nesreče s plovilom?
Kako preprečiti najpogostejše nesreče s plovilom?

Poletje se je pričelo in morje vabi vse ljubitelje plovbe na odkrivanje novih skritih kotičkov. Da bo poletje tako, kot si želite, je dobro vedeti, katere nevarnosti pretijo na vas in kako se jim izogniti. Ker je preventiva vedno najboljša opcija.

Nasedanje ali trk sta najpogostejši nezgodi s plovilom, požar in vdor vode v plovilo pa sta največji nevarnosti, ki se lahko zgodita na morju. V teh situacijah je nujno pravilno in hitro ukrepanje, sicer se ogromni škodi težko izognemo.

Precej pogosti so trki plovila, ki lahko trči v plavajoče predmete, kot so veje, podvodne čeri, pomol ali drugo plovilo med plovbo ali sidranjem v marini. Kljub temu, da so tovrstne nesreče pogoste, običajno minejo brez večjih posledic. V primeru, ko trk povzroči razpoke v plovilu, pa to lahko vodi do vdora vode, nevarnost pa postane precej večja.

Večjo nevarnost lahko povzroči tudi vihar med plovbo, zato se čim hitreje zasidrajte v marini ali poiščite zavetje, če vas preseneti na morju.  


Za varno plovbo je pomembno vedeti:

1. Potopitev na odprtem morju močno ogrozi varnost posadke in potnikov, zato je varnost vseh na krovu zelo pomembna.

2. Stroški dvigovanja plovila z morskega dna in zahtevnost naraščajo z globino, na kateri se je plovilo potopilo, zato vas strošek lahko stane več tisoč evrov.

3. Tudi, kadar se plovilo dvigne z morskega dna, to predstavlja onesnaževanje vode. Plovilo je po potopitvi običajno tako uničeno, da se sanacija redko obrestuje.  

4. Tudi najbolj izkušenim voznikom plovil se lahko pripeti pomorska nezgoda. Presenetljiva plitvina, razburkano morje, ali trk v drugo vozilo lahko povzročijo ogromno finančno izgubo, ki se ji lahko izognete s kasko zavarovanjem za plovila in jahte.


Kasko zavarovanje za jahte in motorna plovila je namenjeno kritju nezgod, ki se pripetijo v času mirovanja, med splavitvijo, med plovbo, ali dvigovanjem na obalo ... Različni večji ali manjši nepredvideni dogodki na morju lahko povzročijo poškodbe z velikim finančnim bremenom.

Z urejenim zavarovanjem boste kriti za poškodbe na obvezni opremi, pogonskem motorju, trupu plovila, ali dodatni opremi. Tako bo vaša plovba v slovenskem, hrvaškem in italijanskem delu Jadrana potekala mirno in predvsem varno.

Uredite zavarovanje svojega plovila pravočasno in kontaktirajte naše osebne finančne svetovalce.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.