01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Kako slediti finančnemu načrtu za brezskrbno upokojitev
Kako slediti finančnemu načrtu za brezskrbno upokojitev

Včasih si je težko predstavljati, kaj bo naslednje leto, kaj šele čez pet, deset ali več let. Za načrtovanje upokojitve je zato pomembno razumeti, kako ustrezno varčevati. Pričnite z varčevanjem vsak mesec in upoštevajte inflacijo ter svoje cilje glede starosti upokojitve in mesečnega pokojninskega dohodka. Preverite svoje obstoječe pokojninske varčevalne in naložbene račune ter upoštevajte izdatke za vzdrževane osebe in spremembe življenjskega sloga. Če je potrebno, prilagodite svoje cilje.

Za dosego cilja je pomembno, da dosežete mesečni znesek, ki ste si ga zastavili za varčevanje.


Naredite načrt za poravnavo vseh dolgov: 

Če si ne morete privoščiti prispevkov, ki jih potrebujete za dosego svojih pokojninskih ciljev, boste morali nekaj spremeniti. Najpomembnejši korak je, da se osredotočite na poplačilo dolgov. Dlje, kot boste potrebovali za poplačilo dolgov, manj boste lahko prispevali v pokojninski sklad.


Izberite bolj zdrav življenjski slog:

Če vaši upokojitveni cilji še vedno niso dosegljivi, je morda čas, da spremenite svoj življenjski slog. Pravijo, da če imate zdrav duh in telo, sprejemate boljše finančne odločitve. Zdrav življenjski slog lahko prispeva k uresničitvi vaših pokojninskih načrtov.


Razmislite o nakupu nepremičnine:

Veliko mladih si zaradi dela ali izobraževanja ne more privoščiti lastne nepremičnine. Za plačilo najemnine porabijo velik del svojih prihodkov, ki bi jih morali nameniti za nakup nepremičnine. Čeprav to morda ni izvedljiva možnost za vse, lahko nakup nepremičnine pomaga pri vaših pokojninskih načrtih. Ko kupite nepremičnino, plačujete za lastništvo namesto za najemnino. Zgodnji nakup nepremičnine pa omogoča, da se v celoti odplača posojilo do upokojitve tako, da vam ni treba plačevati najemnine ali posojila v času upokojitve.


Posvetujte se s svetovalcem za načrtovanje pokojnine:

Ne glede na to, ali potrebujete nasvet o varčevanju za upokojitev ali drugo mnenje o obstoječih načrtih, vam lahko strokovni svetovalec pomaga najti pravo pot. Pokojninski načrti so kombinacija zavarovalnih in naložbenih načrtov, ki vam pomagajo ustvariti prihranke za prihodnost.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.