01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Katere družinske člane lahko vključite v svoje zdravstveno zavarovanje?
Katere družinske člane lahko vključite v svoje zdravstveno zavarovanje?

Če imate vzdrževane družinske člane, je to lahko breme, zlasti pri njihovih zdravstvenih pregledih. Preberite, kako lahko svojemu načrtu zdravstvenega zavarovanja dodate vzdrževane osebe in tako ohranite nizke stroške zdravstvenega varstva.

Ker se pomen zdravstvenega zavarovanja še naprej povečuje, mnogi posamezniki iščejo načine, kako razširiti kritje izven svojih lastnih potreb. Ne glede na to, ali ste sveže poročeni, imate prihajajočega člana družine ali preprosto želite podpreti ljubljeno osebo, je lahko dodajanje dodatnih članov v vaš načrt zdravstvenega zavarovanja zapleteno.

Pri razširitvi zdravstvenega zavarovanja so možnosti, ki so na voljo, v veliki meri odvisne od vašega trenutnega načrta. Večina zavarovalnih načrtov običajno omogoča zavarovancem, da v svoje kritje vključijo ožje družinske člane, kot so zakonci in otroci. Vendar se lahko posebni predpisi in merila upravičenosti razlikujejo, zato je ključnega pomena, da se seznanite s smernicami in pogoji zavarovanja pri različnih zavarovalnicah.

Poleg ožje družine nekatere zavarovalnice pod določenimi pogoji razširijo kritje tudi na družinske partnerje ali celo na člane razširjene družine. Poleg tega lahko v zdravstveno zavarovanje običajno vključite tudi zakonite vzdrževane družinske člane, vključno s posvojenimi otroki ali posvojenci.

Kdo je lahko vključen v moje zdravstveno zavarovanje?  

Na splošno je upravičenost do kritja v okviru vašega načrta zdravstvenega zavarovanja določena s posebnimi merili in opredelitvami iz pogodbe o načrtu. Običajno so do kritja upravičeni naslednji družinski člani:

Mož ali žena

Otroci, ki so biološko vaši, in vaši posvojenci

Otroci, ki so bili zakonito posvojeni ali dani v posvojitev vam ali vašemu zakonskemu partnerju

Otroci, za katere je bilo vam ali vašemu zakoncu dodeljeno zakonito skrbništvo

Otroci v rejništvu, ki so bili nameščeni k vam ali vašemu možu/ženi

Otroci, ki so upravičeni do zdravstvenega zavarovanja na podlagi kvalificiranega zdravstvenega naloga za preživljanje otrok.

Invalidni vzdrževani otroci, ki so starejši od 26 let, vendar izpolnjujejo posebna merila. Partner v družinskem razmerju z neporočenim imetnikom zavarovanja.

Otroci partnerja v družinskem razmerju.

Priporočljivo je, da pregledate podrobnosti svojega načrta zdravstvenega zavarovanja in določite upravičenost družinskih članov do vključitve v zdravstveno zavarovanje. Obrnite se na naše svetovalce za pomoč.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.