01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Nezgodno zavarovanje otrok in mladine za aktivno šolsko leto
Nezgodno zavarovanje otrok in mladine za aktivno šolsko leto

V času šole, prostih popoldnevih, številnih obšolskih aktivnostih ali hobijih ter šolskih počitnicah tako v Sloveniji kot tujini, je več možnosti za nezgodo. Zato je poleg nezgodnega zavarovanja otrok in mladine še pred novim šolskim letom dobro razmisliti tudi o dodatnem zavarovanju za aktivne in registrirane športnike za nezgode na tekmovanjih in treningih. 


Kaj vse krije nezgodno zavarovanje otrok in mladine?

Otroci in mladi do 26. leta starosti se lahko v okviru nezgodnega zavarovanja mladih zavarujejo za primer:  

  • nezgodne smrti,
  • težjih poškodb in
  • opeklin, zlomov, izpahov in ostalih poškodb   


Širina kritja oziroma obseg obveznosti zavarovalnice je določena v polici in v splošnih pogojih, ki so sestavni del zavarovalne pogodbe. Med zavarovalnicami se vsebina zavarovalnih pogojev razlikuje, zato je potrebno natančno preveriti, kakšen obseg kritja zagotavlja posamezna zavarovalnica.  

Nezgodno zavarovanje mladih krije vse posledice nezgod, ki se pripetijo v šoli, doma, ali v tujini, pri športu ali v prostem času. Pri izplačilu zavarovalnine veljajo delne omejitve le, če se pripeti nezgoda registriranim športnikom pri njihovem športnem udejstvovanju, ali če se otrok poškoduje med opravljanjem drugih rizičnih dejavnosti. Če se vaš mladostnik ukvarja s športom, predlagamo dodatne razširitve nezgodnega zavarovanja, ki zagotavljajo kritje nezgode pri športnem udejstvovanju v polni vrednosti.  

Zavarovalnica ugotavlja, ali je poškodba res posledica nezgode, na podlagi predložene zdravstvene dokumentacije, kjer je razvidna poškodba oziroma diagnoza, ter na osnovi opisa nezgodnega dogodka v prijavnem obrazcu. Tako je izplačilo zavarovalnine že med samim zdravljenjem, v večini primerov pa zadostuje že prvi izvid, iz katerega je razvidna poškodba oziroma diagnoza. Tako ni potrebno čakati do konca zdravljenja in ni nepotrebnega ter dolgotrajnega zbiranja dokumentacije.  

Otrok oziroma mladostnik je upravičen do zavarovalnine tudi v primerih, ko se poškoduje, vendar ni hospitaliziran, saj višina izplačila ne vpliva na to, ali je zavarovanec hospitaliziran ali ne. Pomembno je le, da je gre za primer poškodbe, ki je opredeljen v zavarovalni polici in v splošnih pogojih.   

Priporočljivo je, da nezgodo prijavite čim prej ob nastanku, Običajno nezgodno zavarovanje za otroke in mladino traja vsaj eno leto, ob nastanku nezgode pa je poškodbo priporočljivo čim prej prijaviti.  

Za več informacij in ureditev nezgodnega zavarovanja za otroke in mladino se obrnite na naše osebne finančne svetovalce.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.