01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Zakaj bi morali vsako leto pregledati svoje življenjsko zavarovanje za primer smrti?
Zakaj bi morali vsako leto pregledati svoje življenjsko zavarovanje za primer smrti?

Življenjsko zavarovanje za primer smrti ni stvar, ki bi jo sklenili in pozabili nanjo! V enem letu se lahko zgodi veliko sprememb. Razmislite o spremembah v vašem lastnem življenju: morda ste dobili novo službo, razširili svojo družino, kupili hišo ali se znašli v drugih življenjskih okoliščinah. Ker življenjsko zavarovanje za primer smrti zagotavlja pomembno finančno zaščito za vašo družino v primeru nepredvidenih dogodkov, je izjemno pomembno, da ga vsako leto pregledate in se prepričate, da imate ustrezno kritje, prilagojeno vašim vedno spreminjajočim se življenjskim okoliščinam:  


Spremenili ste službo.

Ko pričnete z novo službo, kjer pričakujete višje dohodke, je ključno, da preverite svojo zavarovalno polico za primer smrti. S povečanjem dohodka se lahko spreminjajo tudi vaše finančne navade, zato poskrbite, da bo vaša polica še vedno zagotavljala zadostno kritje za finančne potrebe vaše družine, ki naraščajo. Enak princip velja tudi za napredovanje pri obstoječem delodajalcu.  


Začenjate nov posel.

Ustanovitev novega posla prinaša več finančnih in davčnih obveznosti. Ne glede na to, ali začenjate spletno trgovino ali postavljate fizično podjetje, morate poskrbeti, da bo vaše zavarovalno kritje ustrezalo vašim potrebam. S tem boste zagotovili, da bosta vaše podjetje in družina v primeru vaše smrti zavarovana pred morebitnimi finančnimi težavami.  


Spremembe pri upravičencih.

Vsako leto preverite, ali seznam upravičencev še vedno vključuje osebe, ki jim želite omogočiti koristi iz vaše police za življenjsko zavarovanje za primer smrti. Glavni cilj življenjskega zavarovanja je zagotoviti finančno varnost vašim najbližjim, zato se prepričajte, da bo denar prišel v prave roke.


Imate novo zakonsko stanje.

Ne glede na to, ali ste se nedavno poročili ali ste doživeli razvezo, je pomembno, da posodobite svojo polico za življenjsko zavarovanje tako, da se ujema z vašim trenutnim zakonskim stanjem.  


Vaša družina se je povečala.

Vaša družina se je povečala, bodisi z rojstvom otroka bodisi s posvojitvijo. V obeh primerih je ključno, da prilagodite svojo polico za življenjsko zavarovanje za primer smrti. Z novim družinskim članom prihajajo večje finančne obveznosti, zato je pomembno, da svoje življenjsko zavarovanje prilagodite v skladu s spremembami.


Kupili ste nepremičnino.

Če ste nedavno kupili nepremičnino, preglejte, kako lahko prilagodite svojo zavarovalno polico in zagotovite, da bodo upravičenci sposobni pokriti stroške nove nepremičnine v primeru vaše smrti. Obdobje žalovanja ni čas za prisilno prodajo doma, zato poskrbite, da bo vaša polica pokrivala stroške vaših mesečnih hipotekarnih plačil, tako da vaš partner ne bo imel težav pri plačevanju.  


Vaše zdravstveno stanje se je spremenilo.

Posodobitev življenjskega zavarovanja za primer smrti morda ni prva stvar, o kateri razmišljate, ko pride do spremembe zdravstvenega stanja, vendar je to ključen trenutek za pregled vaše police. Če se vaše zdravje poslabša, je to lahko razlog za povečanje kritja ali razmislek o dodatnih možnostih za zavarovanje. Po drugi strani pa vam lahko izboljšana diagnoza zaradi izgube telesne teže ali prenehanja kajenja pomaga pridobiti boljše pogoje za zavarovanje.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.