01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Zakaj je investicijsko pokojninsko zavarovanje pametna odločitev?
Zakaj je investicijsko pokojninsko zavarovanje pametna odločitev?

V različnih starostnih obdobjih lahko za dodatno pokojnino različno varčujete. Mladi so danes vse bolj naklonjeni tveganju, srednja in starejša generacija pa malo manj. Investicijsko pokojninsko zavarovanje vam omogoča, da izbirate med različnimi investicijskimi politikami, ki se ustrezno prilagajajo različnim starostnim obdobjem.  


Investicijsko pokojninsko zavarovanje je oblika varčevanja za dodatno pokojnino, ki vam omogoča, da sami izberete naložbeno tveganje za ustrezne donose sredstev, ki jih boste potrebovali za dodatno pokojnino. Sredstva investicijskega pokojninskega zavarovanja se investirajo v skladu z izbrano investicijsko politiko, s tem pa si oblikujete lastno premoženje na osebnem pokojninskem varčevalnem računu, iz katerega boste črpali dodatno pokojnino.  


Pomembno je, da sredstva za dodatno pokojnino varčujete ves čas, zneske pa vplačujete po svojih zmožnostih. Tudi z manjšimi zneski lahko na dolgi rok zberete konkretno vsoto sredstev, ki jih boste ob pokojnini uporabili za dodatno pokojnino.  


Investicijsko pokojninsko zavarovanje je pametna odločitev, ker omogoča:  


  •  večja enkratna vplačila premije: ob enakih okoliščinah ustvari več sredstev v primerjavi z obročnimi vplačili premije  (mesečnimi ali letnimi) v prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje iz II. pokojninskega stebra,  


  • alternativo naložbenim življenjskim zavarovanjem: ker ne vključuje kritja rizikov, gre večji delež premije v naložbe, tako da je ob enakih okoliščinah izplen večji,     


  • alternativo naložbam v vzajemne sklade, saj je z davčnega vidika ugodnejše, ker izplačilo odkupne vrednosti zavarovanja ali izplačevanje rente ob upokojitvi po preteku desetih let od sklenitve zavarovanja ni več predmet obdavčitve.  


Zgodnja vključitev v zavarovanje je zelo pomembna, saj se čas vplačevanja premije do predvidene upokojitve s tem raztegne. Zato lahko na varčevalnem računu privarčujete višjo vsoto sredstev, za izplačevanje dodatne pokojnine, hkrati pa lahko vplačujete nižje zneske premije kot pri višji starosti.  


Poskrbite za pravočasno pokojninsko varčevanje zase in za svoje bližnje ter se obrnite na naše svetovalce, ki bodo našli najbolj primerno obliko varčevanja za vas.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.