01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Zakaj potrebujete dodatna kritja zdravstvenega zavarovanja?
Zakaj potrebujete dodatna kritja zdravstvenega zavarovanja?

Menite, da je zdravstveno zavarovanje nepotrebno, saj imamo na voljo javni zdravstveni sistem? Bolnišnična in specialistična oskrba je v Sloveniji krita iz naslova obveznega in osnovnega dodatnega zavarovanja, kar pa je nekoliko kompleksno. Ob pojavu bolezni ali drugih zdravstvenih težav imamo sicer zagotovljen dostop do javne zdravstvene službe, vendar je problem v čakalnih dobah, potrebnih za pričetek zdravljenja.

V Sloveniji zdravstveni sistem zagotavlja, da imamo ob akutnih stanjih takojšnjo oskrbo. Ob resni bolezni, ki ne velja za akutno, pa se boste morali uvrstiti na čakalno listo. Da pridete na vrsto in ste deležni zdravljenja, lahko traja več mesecev ali celo let.

Za vas to pomeni, da boste med čakanjem na zdravljenje živeli v bolečinah, morda celo ne boste mogli hoditi v službo in tudi vpliv na vaše duševno zdravje bi bil lahko precejšen. V zasebnem zdravstvenem sistemu so čakalne vrste za zdravljenje ali specialistične obiske kratke ali jih sploh ni. Slabost pa je, da hitrejše storitve pomenijo višje stroške, ki si jih večina ljudi ne more privoščiti. Zato je pomembno razširjeno zdravstveno zavarovanje.

Z razširjenim zdravstvenim zavarovanjem ste lahko mirnejši, saj tako lahko dostopate do vam ustreznega zdravstvenega varstva.


Ob razmisleku o sklenitvi razširjenega zdravstvenega zavarovanja si postavite sledeča vprašanja:

  • Ste ob resnem zdravstvenem stanju pripravljen čakati na dolgem čakalnem seznamu?
  • Bi si v primeru potrebe po zasebnem zdravstvenem varstvu lahko le-to privoščili?
  • Si lahko privoščite dopust, če čakate na zdravljenje in zaradi tega ne boste zmožni opravljati dela?


Če je vaš odgovor na zgornja vprašanja nikalen, potem je lahko razširjeno zdravstveno zavarovanje za vas koristno.


Kako razširjeno zdravstveno zavarovanje deluje?

Če ste se odločili za razširjeno zdravstveno zavarovanje, vam bo zavarovalnica zastavila vrsto vprašanj, ter na podlagi dobljenih podatkov določila višino premije. Običajno prejmete možnost plačevanja premije v celoti, ki se razdeli na četrletna, mesečna, štirinajstdnevna plačila ali tedenska plačila. Zavarovalna polica vam lahko v celoti krije vsa zdravljenja ali pa se lahko odločite za znižanje premije tako, da zavarovalna polica delno krije vaša zdravljenja, presežni znesek pa plačate sami (znesek presežnega zneska lahko izberete ob sklenitvi zavarovalne police).


Kakšne so prednosti razširjenega zdravstvenega zavarovanja?

Največja prednost razširjenega zdravstvenega zavarovanja je, da ste tako hitreje deležni zdravljenja in ste lahko bolj mirni glede finančne stabilnosti. Najverjetneje boste manj odsotni z dela, kar vam pomaga preprečiti finančni stres, saj vam ne bo potrebno čakati na zdravljenje, obenem pa pridobite večjo možnost izbire, kam boste odšli na zdravljenje.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.