01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Zakaj potrebujete razširitev kritja življenjskega zavarovanja?
Zakaj potrebujete razširitev kritja življenjskega zavarovanja?

Od začetka pojava bolezni covid-19 in pandemije koronavirusa je vse postalo še bolj negotovo. Kaj pomenijo drugačne razmere za življenjsko zavarovanje in, ali potrebujete razširjeno kritje življenjskega zavarovanja? Čeprav je epidemije konec in se stanje stabilizira, to še ne pomeni, da bolezni ni več med nami. Še vedno občutimo dvome in strah, razmišljamo, kaj se lahko zgodi z nami in našimi bližnjimi, če zbolimo. Svetujemo, da najprej preverite, kako ste zavarovani, kaj vse krijejo vaša zavarovanja, bodo vaši najbližji prejeli primerno izplačilo, če se vam zgodi najhujše, in ali imate pokrito zdravljenje, če zbolite z boleznijo covid-19?

Če se za življenjsko zavarovanje za primer smrti niste odločili pred izbruhom, ob sklenitvi o koronavirusu še ni bilo govora. Tak primer v pogojih zavarovanja zato podrobno ni mogel biti opisan na način, kot so nezgodne smrti ali hujše bolezni – srčni infarkt, rak, možganska kap ... A to ne pomeni, da v primeru koronavirusa zavarovanje ne velja. Dobro življenjsko zavarovanje namreč vključuje tudi take nepredvidljive primere in določa, kaj je z izplačilom, če se zgodi najhujše, smrt.

Različne zavarovalnice imajo namreč različne splošne pogoje in določila zavarovanj. Če imate ob življenjskem zavarovanju sklenjeno tudi dodatno zavarovanje hujših bolezni in poškodb ali kritičnih bolezni, ste tako upravičeni tudi do izplačila ob hospitalizaciji zaradi koronavirusa. V negotovih časih je še jasneje, kako pomembno je primerno zavarovanje, zato prekinitev npr. življenjskega zavarovanja za primer smrti ni smotrna odločitev. Pomislite na to, zakaj ste ga sklenili in se spomnite, da je najpomembneje poskrbeti za svoje najbližje, če se vam zgodi najhujše. V strahu pred koronavirusom nekateri prezrejo lastne skrbi in celo bolezenske znake, povezane z drugimi obolenji.

Če se pogosto srečujete z vprašanji, povezanimi z zdravjem, ali potrebujete psihološko podporo, vam je z nekaterimi zavarovanji na voljo tudi svetovanje na daljavo. Hiter odziv, strokovna in prijazna razlaga vam bodo pomagali v izrednih razmerah. Po telefonu svetujejo zdravnik družinske medicine, psihiater, psiholog, ginekolog ali mikrobiolog, po elektronski pošti pa tudi drugi specialisti: dermatolog, urolog, ginekolog in geriater.

Še nimate življenjskega zavarovanja z riziki in ga želite skleniti? Vaše življenje, vaše zdravje in finančna varnost vaših bližnjih so vselej pomembni, v času, ko življenje s koronavirusom lahko zavije po svoje, pa še posebej. Čeprav je epidemije konec, lahko sklenitev zavarovanj, s katerimi bo varnost vas in bližnjih trdnejša, še vedno sklenete z našo pomočjo.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.