01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Zakaj potrebujete svetovalca za zavarovanje doma?
Zakaj potrebujete svetovalca za zavarovanje doma?

Svetovalec za zavarovanje nepremičnin, ali zavarovalni posrednik, je posameznik, ki deluje kot posrednik med kupci stanovanj ali lastniki stanovanj ter zavarovalnicami. Za razliko od lastnega zavarovalnega zastopnika svetovalci sodelujejo z različnimi zavarovalnicami za zavarovanje lastnikov stanovanj.

Zavarovalni posrednik za zavarovanje doma je lahko koristen, če imate omejeno ali oteženo možnost zavarovanja nepremičnine ali če nimate časa, da bi sami opravili raziskavo za najboljšo opcijo zavarovanja doma.

Vsak kupec ali lastnik stanovanja bi potreboval zavarovalnega svetovalca, če želi najti najboljšo možno ceno zavarovalne police ali če je v nepremičnini, ki jo želi zavarovati, veliko dragocenosti. Nekatere zavarovalnice na primer ne sklepajo polic za določene vrste nepremičnin, kot je recimo lokacija nepremičnine, kjer je velika možnost naravnih katastrof.

Svetovalec za zavarovanje nepremičnin mora poznati pravila in pogoje vsake zavarovalnice, kar lahko stranki prihrani čas, ki bi ga sicer zapravila za sklenitev police pri neustrezni zavarovalnici. Svetovalec za zavarovanje nepremičnin vam bo postavil nekaj vprašanj, preden vam bo priporočil najustreznejšo rešitev, poleg tega pa je dobro vedeti: 


  • Upoštevajte, da bo vaš posojilodajalec običajno zahteval, da predložite dokazilo o zavarovanju ob nakupu nepremičnine, če najemate hipoteko.
  • Če vam primanjkuje časa, vam lahko posrednik pomaga pospešiti postopek zavarovanja doma.
  • Če ne boste zadovoljni z določeno zavarovalnico, lahko pozneje, ko boste pod manjšim časovnim pritiskom, sami ali s posrednikom poiščete drugo zavarovalnico.  


Svetovalec za zavarovanje nepremičnin je nekakšen posrednik med vami kot kupcem ali lastnikom stanovanja in zavarovalnicami. Svetovalci sodelujejo z več zavarovalnicami, za razliko od zavarovalnih zastopnikov, ki delajo samo za eno, zato vam lahko zagotovijo boljšo ceno ali vam prihranijo čas pri samostojnem iskanju ustrezne opcije. Zavarovanje doma je pomembna odločitev, ki lahko vpliva na kakovost vašega bivanja in bivanja vaše družine. Zato se posvetujte z našimi osebnimi finančnimi svetovalci, ki bodo za vas poiskali pravo rešitev.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.