01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Zavarovanje mobilnih naprav
Zavarovanje mobilnih naprav

To je zelo pogosta situacija: s prijateljem zaključujete zabavno druženje in za domov pokličete Uber. Pripelje veliko prej, kot ste mislili, zato pospravite svoje stvari in skočite v avto. Ko se namestite na sedež, sežete po telefonu in ugotovite, da ga ni v torbi. V paniki se vpišete v aplikacijo Poišči moj iPhone in ugotovite, da je vaš dragoceni telefon že na drugi strani mesta. 'Gotovo mi je na poti do avta padel iz torbe in nekdo ga je pobral,' ugotovite.

Boste morali za nov telefon odšteti 800 evrov? To je odvisno od tega, ali imate sklenjeno zavarovanje telefona in kakšno.

Zavarovanje mobilnega telefona je verjetno ena zadnjih stvari, s katerimi se želite ukvarjati - saj se kraja telefona zgodi vsem drugim, razen vam, kajne? Vendar je potrebna le ena tatvina, zaradi katere si boste želeli, da bi imeli ustrezno zavarovanje.

Pri odločanju o zavarovanju mobilnega telefona se poraja veliko vprašanj. Ali se splača zavarovati telefon za stvari, kot so razpoke na zaslonu? Kaj pa poškodbe zaradi vode? In kateri načrt je pravi za vas?  


Kaj je zavarovanje telefona in kaj krije?

Zavarovanje telefona je lahko v različnih oblikah - kot samostojna polica ali kot del zavarovanja stanovanjskih premičnin (več o tem v nadaljevanju). Na splošno zavarovanje telefona krije poškodovane, ukradene ali izgubljene telefone, vendar je to, kaj je krito in kaj ne, odvisno od vrste police, ki jo imate.


Ali zavarovanje naprav vključuje tudi mobilne telefone?

Večina ljudi se tega ne zaveda, vendar zavarovanje naprav in gospodinjskih aparatov v določenih posebnih okoliščinah krije tudi vaš mobilni telefon. Te zavarovalne police običajno samodejno krijejo vaš telefon (in druge stvari) v primeru kraje, vandalizma, požara in drugih poškodb ('nevarnosti' v zavarovalniškem jeziku). Na splošno ne krijejo škode zaradi naključne poškodbe ali izgube telefona iz malomarnosti. Če pa vam je tat ukradel vaš novi telefon, ko ste plesali na koncertu, ali vam ga je na potovanju v tujini ukradel žepar, vam bo zavarovanje naprav praviloma krilo škodo.


Kaj še krije zavarovanje mobilnih naprav?

Zavarovanje, ki ga zagotavlja operater ali proizvajalec mobilnega telefona običajno ni dovolj za kritje različnih škod. Zato dodatno zavarujte svoje naprave z zavarovanjem, ki se imenuje 'zavarovanje telefona in naprav'. S sklenitvijo tovrstne police lahko pridobite kritje tudi za druge tehnične pripomočke, kot so:

  • prenosni/namizni računalniki
  • iPadi, tablični računalniki in elektronski bralniki (kot so Kindle)
  • iPodi in predvajalniki MP3
  • igralne konzole
  • fotoaparati
S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.