01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Zavarovanje prtljage na potovanjih
Zavarovanje prtljage na potovanjih

Morda se odpravljate na oddih v mesto z majhno ročno prtljago ali pa imate srečo, in se odpravljate na trimesečno križarjenje okoli sveta. Ne glede na vrsto potovanja si morate zagotoviti pravo zavarovanje za prtljago. Potovalna zavarovanja običajno ponujajo določen znesek, ki ga krijejo za izgubo ali krajo prtljage in osebnih predmetov. Znesek kritja je različen, vendar v povprečju znaša od 1.000 do 3.000 evrov na osebo. Ne pozabite preveriti omejitve za posamezne predmete v okviru kritja za prtljago, saj se lahko zgodi, da boste ostali brez denarja, če imate drag nakit, zato pred potovanjem preverite omejitev.


Kaj ni zajeto v zavarovanje prtljage?

Pri sklenitvi potovalnega zavarovanja s kritjem prtljage morate biti pozorni na številne pogoste izključitve. Najpogostejše med njimi so kontaktne leče, očala in zobne proteze ter mobilni telefoni. Morda boste želeli poiskati ločeno zavarovanje za te predmete, saj tega ne ponujajo vsi ponudniki. V besedilu vaše police mora biti jasno navedeno, kaj je krito in kaj ne.


Ali sem zavarovan, če izgubim denarnico ali mi ukradejo gotovino?

Večina polic ponuja majhno kritje v kategoriji 'Osebni denar', ki se razlikuje od police do police, vendar v povprečju krije od 100 do 500 evrov na osebo.  


Uveljavljanje zahtevka

Zahtevki na podlagi police potovalnega zavarovanja se običajno obravnavajo na podlagi odškodnine, kar pomeni, da se upoštevajo stroški nakupa. Če dokazila o nakupu nimate na voljo, je običajno potrebno predložiti dokazilo o nakupu, pri čemer lahko vaš zahtevek podprete s fotografijami, na katerih nosite predmet ali predmete, ali z bančnimi izpiski, iz katerih je razvidno, da je bil nakup opravljen.


Varnostni nasveti za varnost vaše prtljage

Predmete večje vrednosti vedno imejte v ročni prtljagi ali še bolje, pri sebi. Prtljage nikoli ne puščajte brez nadzora. Kovček zaklenite z majhno ključavnico, kar bo zmanjšalo možnost, da bi kdo med prevozom poskušal odpreti kovček ali, še huje, da bi v kovček kaj vstavil. Če potujete s partnerjem ali spremljevalcem, je smiselno, da oblačila in osebne predmete razdelite med oba kovčka, tako da bosta ob prihodu na cilj imela vsaj nekaj oblačil, ki jih bosta lahko oblekla, če bi eden od kovčkov izginil. Pri prevzemu prtljage na terminalu poskrbite, da bo izstopala. Pomaga lahko uporaba barvitega traku za prtljago ali prtljažna nalepka, da boste lažje prepoznali svoj kovček. Prav tako je smiselno, da prtljago jasno označite in navedete vsaj ime in telefonsko številko za stike, kar vam bo pomagalo ponovno najti kovček, če se izgubi ali ne prispe na cilj.


Obrnite se na naše osebne finančne svetovalce, ki bodo za vas poiskali najbolj ustrezno zavarovanje prtljage na potovanjih.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.