01 569 1236
info@harvest.si
DOMOV > NASVETI > Zavarovanje rizika odpovedi potovanja
Zavarovanje rizika odpovedi potovanja

Ste tudi vi med tistimi, ki radi planirate svoj dopust vnaprej? Pogosto svoja potovanja rezerviramo nekoliko prej, da si zagotovimo prostor in morebitno ugodno ceno.

Kaj pa v primeru, ko pride do nepredvidenih okoliščin? Skrbem, da bi zaradi tega izgubili že vplačan denar za letalske karte, nastanitev, rent-a-car in vstopnice, se lahko izognete. Ne pokvarite si veselja zaradi skrbi ob rezervaciji potovanja, nastanitve, ali letalske karte in svoj dopust zavarujte z rizikom odpovedi potovanja.   Zavarovanje rizika odpovedi potovanja krije stroške odpovedi udeležbe, ki jih morate povrniti ponudniku turistične storitve.  

Ti stroški običajno izhajajo iz rezervacij:  

·        aranžmaja pri izbrani turistični agenciji,

·        aranžmaja v hotelu, apartmaju ali drugih nastanitvah,

·       letalskega, ladijskega, železniškega ali drugega prevoza, 

·        najema vozila pri rent-a-car podjetju,

·        vstopnic za prireditve, razstave, muzeje, koncerte in druge dogodke .   

Stroške, ki nastanejo ob navedenih rezervacijah, morate v primeru odpovedi potovanj ali neudeležbe dogodka povrniti turističnim ponudnikom oz. turističnim agencijam. Vse stroške, ki jih zavarovalna polica za zavarovanje rizika odpovedi potovanja krije, so navedeni na zavarovalni polici in so potrjeni z nakupom turistične storitve.   Večina zavarovanj rizika odpovedi potovanja velja tudi za tiste turistične aranžmaje, ki so bili kupljeni preko spleta. Prav tako lahko s posamično zavarovalno polico hitro, enostavno in pregledno zavarujete več turističnih storitev hkrati in spadajo pod del enega potovanja, a so kupljena pri različnih ponudnikih. To velja v primerih, ko ste pri različnih ponudnikih kupili letalsko karto, rezervirali hotel, najeli vozilo in rezervirali izlet. Zavarovanje rizika odpovedi potovanj pa velja tudi za vaše družinske člane, ki jih navedete na isti zavarovalni polici. Rizik odpovedi potovanj velja, če zaradi v polici opredeljenih nepredvidenih dogodkov odpove potovanje eden od navedenih družinskih članov. Ob načrtovanju potovanja pa ne pozabite niti na zdravstveno zavarovanje za potovanja v tujino z asistenco, ki krije stroške nujnega zdravljenja v tujini ter stroške nujnega prevoza zavarovanca v domovino. 

Preprečite dodatne skrbi že pred dopustom in se še danes obrnite na Harvest svetovalce, ki bodo izbrali najboljšo opcijo zavarovanja potovanj za vas.

S čim vam Harvest osebni finančni svetovalci lahko pomagamo?
Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI
Pomagali smo že več kot 60.000 zadovoljnim strankam.
S POPOLNO NEPRISTRANSKOSTJO
Vaše zadovoljstvo nam je na vedno na 1. mestu!
Z VRHUNSKO SKUPINO

Več kot 50 licenciranih, zanesljivih finančnih strokovnjakov.
Z INDIVIDUALNIM PRISTOPOM

Zavezujemo se najvišjim etičnim standardom.
Preverite, kako vam lahko pomagamo urediti vaše osebne in poslovne finance.
Pišite nam, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.